Workshops

Seizoensworkshops

Lentefeest? Winterdip? Zomervreugde? Herfstpracht?

Het komen en gaan van de seizoenen kunnen we heel concreet waarnemen in de natuur. Ieder seizoen heeft zijn eigen karakter en energie. Deze workshops geven inspiratie om in ieder seizoen opnieuw stil te staan bij het effect dat elk seizoen op jou heeft. Er is in de lente en zomer expansie; er komen nieuwe knoppen aan de bomen, alles is volop in bloei. In de herfst en winter is er terugtrekking; de bladeren vallen van de bomen, het wordt donker en koud. We zijn geneigd om deze veranderingen buiten onszelf te plaatsen. Maar toch merken we vaak dat het wisselen van de seizoenen een effect kunnen hebben op onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Ons denken, voelen en fysieke lichaam doorlopen ook de lente, zomer, herfst en winter. We staan als mensen niet los van de natuur, we zijn er onderdeel van. In de huidige samenleving wordt er het hele jaar door een beroep op ons gedaan. Kunnen we als mens voortdurend naar buiten gericht bezig zijn, alsof het aldoor lente en zomer is? Vaak leidt dit tot stagnatie en uitholling (ofwel burnout). Tijdens de seizoensworkshops gebruiken we oefeningen uit yoga, shiatsu, ademhalingsoefeningen, meditatie en praten over voeding die passen bij de energie van elk seizoen. Deze nieuwe inzichten en oefeningen kun je direct meenemen in je dagelijks leven.

Herfst/Winter weekend
Lenteworkshops
Zomerworkshops

TRE introductie workshops

Deze workshop is bedoelt je kennis te laten maken met de theorie en praktijk van de TRE, waarmee je daarna gelijk thuis aan de slag kunt. Tijdens de workshop leer je eenvoudige oefeningen en krijg je uitleg over de achtergronden ervan.  Er is gelegenheid om vragen te stellen en te reflecteren op je eigen ervaringen.

In Amsterdam

TRE Intensives

Deze intensives bieden de gelegenheid om je eigen TRE proces te verdiepen. Ook als het je eerste keer is kun je meedoen, want op zaterdagochtend is er de mogelijkheid met de introductieworkshop te beginnen.

Gedurende de TRE intensive van 2 dagen zul je ten minste 2 keer per dag TRE doen. Tijdens de lessen leer je steeds meer je eigen TRE sessies te reguleren. De lessen worden ondersteund door informatie over het menselijk lichaam en aanvullende theorie en technieken die de praktijk van TRE kunnen verdiepen.

In Castricum

Yoga en Zangexpressieweekend

Van vrijdag 11 juli tot en met zondag 13 juli staan ontspanning, expressie en vrij zingen centraal. We verblijven op een boerderij in Laren. De lessen worden verzorgd door Hanne, Abello en Nienja. Er wordt zoveel mogelijk biologisch en met producten uit de streek gekookt onder leiding van Johannes.

Op een boerderij in de Achterhoek